När hästen blir farlig – lär dig förstå och hantera aggressiva hästar

Gratis föreläsning med etolog Renate Larssen – Scrolla ner för att hitta länk till den inspelade föreläsningen.

Få saker väcker så många känslor som hästar som uppvisar aggressiva beteenden. Det är förståeligt eftersom hästar är kraftfulla djur som kan orsaka oss och varandra stor skada. Det finns många missförstånd kring hästars aggressivitet – både kring vad som orsakar den och kring hur den ska hanteras. Missförstånd som leder till ökad risk för både häst och människa samt till kraftigt försämrad välfärd för hästarna.


För att bidra till en bättre hästvälfärd och säkrare interaktioner mellan häst och människa erbjöd föreningen och Renate föreläsningen kostnadsfritt och utan krav på medlemskap till alla intresserade.


Renate är utbildad etolog och specialist på hästens beteende. Hon doktorerar just nu vid University of Leicester, där hon forskar i djur-människa-relationer ur ett historiskt perspektiv. Hon jobbar även med beteendeutredning och rehabilitering av hästar, och har ett särskilt intresse för hästar med svår aggressions- och rädsloproblematik. Renate är en flitigt anlitad expert på hästars beteende i olika svenska och internationella hästmagasin. Här kan du läsa texter skrivna av Renate själv och även länkar till hennes publicerade studier: https://theequineethologist.substack.com


Föreläsningen  livesändes och spelades in torsdagen den 13 juni kl 19.00 på föreningens Facebooksida.


För att komma till inspelningen, klicka här.